26 april 2011

Tot vier keer toe is nog geen scheepsrecht


De zomer blijft nog even zo lijkt het, in elk geval hoorde vandaag weer bij de vroege zomer van 2011.Ik was van plan om vandaag bij Tiny even een klusje af te maken dus ging ik rond 10 uur richting Zuidoostbeemster. De eerste bijna botsing moest ik ervaren bij de afrit van het viaduct bij Abbekerk. Ik reed rechts van de weg op het fietspad wat beneden links mee draait met de weg die voorrrang heeft op verkeer van rechts uit het dorp, zo ook het fietspad. Een automobilist die naast mij reed en rechtaf het dorp in wilde remde af en stopte om mij door te laten, netjes niets aan de hand, maar uit het dorp kwam een bestelauto met een bestuurster die op dat punt juist voorrang nam, volop in de remmen en op de claxon zag ik een met zonnebril versierd gezicht wat een beetje bleek leek te worden maar ze reed wel door. Na zo’n 5 kilometer het tweede geval, rijdende door Wognum over het fietspad ging alles goed totdat ik de uitritten van links liggende doodlopende straatjes passeerde daar kwam een auto uit bestuurd door wederom een “dame” die de rode driehoek aan haar laars lapte en eerst half op het fietspad stond en daardoor 2 fietsers het leven zuur maakte door niet achteruit te gaan, ze konden nu met een flinke bocht het obstakel omzeilen maar toen ik er aan toe was trok ze op en weer moest ik vol in de remmen en zat de schrik er weer een beetje in voor beide partijen. Eindelijk reed ik op een weg waar niet zou kunnen gebeuren, dacht ik, op de Hoornsejaagweg kwam mij een auto tegemoet die linksaf richting Beets wilde gaan, hij gaf netjes richting aan en wachtte op mij, gelukkig zag ik achter deze auto een wielrenner aankomen en waar ik bang voor was gebeurde, hij passeerde de stilstaande auto met een ruime bocht, want veronderstel dat hij op zou trekken en kwam toen precies in mijn rijrichting vlak voor de Quest opduiken, met een ruk aan het stuur en een claxonsignaal van mij liep ook dit weer goed af. In de Zuidoost heb ik wat klusjes gedaan en ben daarna weer richting huis gegaan, Tiny was vandaag niet aanwezig dus moest ik zelf voor één en ander zorgen, geen probleem. Ik voelde me de hele dag al niet zo geweldig en ben eigenlijk met een lege maag weer richting huis gegaan, gelukkig bleef ik wel allert want de vierde “grap” van vandaag bracht me weer helemaal tot stilstand. Een postbezorgster van TNT reed met haar brommertje en post in haar handen van links zo de weg op en weer ging het goed, : “Meneer U bent te laag” “Nee mevrouw U keek niet goed uit” “jawel” was haar reactie “Want als U een vlaggetje had gehad kon ik het wel zien” Ik weer, “Dus alles wat onder zo’n vlaghoogte op de weg rijdt is voor jou onzichtbaar” Ik wel werd wat geïrriteerd en heb als laatste gezegd: “Ga maar naar een oogarts trut en let volgende keer een beetje op” Dit laatste was op de Spierdijkerweg gelukkig al dicht bij huis want het zat vandaag niet helemaal mee ook niet na 83 km.

2 opmerkingen:

Marc zei

Vier keer is wel veel voor zo'n afstand... Ik maak ook regelmatig mee dat verkeersdeelnemers (opvallend vaak van het vrouwelijke geslacht) niet goed opletten.

Het is een toenemend fenomeen waar wij ligfietsers door de kennelijk slechte zichtbaarheid en hoge snelheid als eerste last van hebben.

Gelukkig loopt het vrijwel altijd goed af, maar het blijft enorm opletten geblazen heb ik wel gemerkt in het half jaar dat ik nu in de Quest rijd.

Groet, Marc

Unknown zei

Hoi Pe'

Ja je hebt ze er bij, die kijken maar niet goed kijken en je hebt ze er bij die helemaal niet kijken.
Het gebeurde net was bijna thuis.
Ja en moet ook melden dat in mijn geval ook weer een vrouw was.
Had er al snel in het snotje dus was ik goed op voorbereidt en heb even goed mijn toeter gebruikt.

Gisteren sta ik voor een stoplicht te wachten en aan de overkant staan een man en een vrouw, vrouw aan de buiten kant.
Bij groen licht trek ik op en kom de vrouw en man tegemoet.
De vrouw schikt en zegt dat ze mij over het hoofd heeft gezien.
Ja wat moet je dan zeggen op zo een moment... heb maar niets gezegd.
Waar zijn die mensen op zo een moment met hun gedachten, ieder geval niet bij het verkeer.