06 juli 2011

Een dijk die geen dijk meer is.





Als je al een hele poos niet langs de dijk bent gegaan en het z.g. HEM-rondje al haast in je geheugen is vervaagd dan is het de hoogste tijd om weer eens een keer uit te zoeken hoe ver het is met de onderhoudswerkzaamheden. Stel je gerust voorlopig is er geen enkele kans om het rondje Hoorn-Enkhuizen-Medemblik via de IJsselmeerdijk af te leggen. Het is en blijft nog een weg, die echt weg is, het is een kale, half afgegraven dijk die nergens begaanbaar is en mogelijk ook nooit meer zal worden. Nergens is het aangegeven voor fietsers, vanaf Enkhuizen die de dijk volgen, dat er op een bepaald moment een hek dwars over de weg is geplaatst, ik heb het ervaren. En niet zo ver daar vandaan is een nieuw fietspad, maar helaas niet toegankelijk voor velomobielen, er gaat een trap naar beneden met een goot ernaast om je fiets door te sturen maar die is nogal erg steil en alleen bestemd voor krachtpatsers. Dus keren voor de wegblokkade en terug naar Venhuizen om via Hoogkarspel enz. richting Zwaagdijk te nemen. Ik ga naar Gerrit en Marian, Gerrit heeft een nieuwe knie dus dan maar even op “ziekenbezoek”, maar het gaat schijnbaar alweer redelijk goed met hem want er is niemand thuis. Weer in de fiets en op naar Middenmeer deze keer dus een korte etappe en slechts 76 km op de teller, volgende keer beter zal ik maar zeggen.

6 opmerkingen:

Guus zei

Daarmee is al duidelijk waarom die weg DijkWEG heet,

Gele Seiran

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Bedankt voor het verkennen. Hoe dan ook de West-Friese Omringdijktocht staat op de agenda, en wel op zaterdag 10 september. Groeten Kees

Maarten zei

Ik heb nog even in de fietsrouteplanner gekeken (de editor). Daar staat bij de dijk tussen Hoorn en Enkhuizen: "Tot 1-1-2012 kans op afsluiting van april t/m oktober wegens werkzaamheden, zie www.hhnk.nl"

Het hoogheemraadschap is waarschijnlijk bezig, en nu weet je ook wanneer je er weer over kunt.

Dit alles onder voorbehoud, zo bekend ben ik ook niet in de omgeving. Ik neem aan dat de fiets in de trapgoot al ingetekend is als voetgangersdoorsteekje.

Willem zei

Hoi Pé,
Die dijk gaat nog wel een poosje duren, nu is er weer asbest gevonden bij de Nieuwe wal en moet de handel weer opgeruimd worden.
Gem. Hoorn gaat het niet betalen en wil nu weer een second opinion het schiet echt niet op saillant detail is; in de filters van de airco installatie in de brandweer-kazerne zijn ook sporen gevonden alleen weten we niet of dit er ook ingezeten zou hebben als er geen asbest in het dijklichaam gevonden zou zijn.
Gr.Willem

André Dronkers zei

hoi pé
je zou kunnen proberen zo de trap af te komen ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=E-5ETRdCg50

alleen naar boven wordt wel erg lastig

groeten, andre

Robert-Jan Bakker zei

Hoi Pé.

Gelukkig had ik dit bericht op tijd gelezen. Vorige week heb ik een rondje IJsselmeer gefietst en dan kun je niet om de dijk heen. We moesten nog wel even in Schellinkhout zijn en mijn maat wilde nog even op de dijk kijken naar de kitesurfers. Daarna reden we weer terug door Schellinkhout richting de provinciale weg om de route richting Venhuizen te volgen.

Groeten,

Robert-Jsn