21 maart 2012

Enorm wat een ding






De tuin is ongeveer op orde, er moeten alleen nog wat plantjes enz. aangeschaft worden om het weer een toonbaar uiterlijk te geven maar voorlopig ben ik dik tevreden. En dan volgt meteen weer een herstel ronde, de rug moet weer even flink bijkomen maar daar weet ik ondertussen goed mee om te gaan. Dus zo rond de klok van 12 uur eten omkleden en gaan, richting ik zal wel zien en dat is een heel rekbaar begrip. Eerst maar eens via Medemblik en Enkhuizen en kijken of de borden nog steeds aangeven dat je niet langs de dijk naar Hoorn kan/mag fietsen. Alles verloopt gladjes zoals men dat soms zo mooi kan zeggen en inderdaad het gaat allemaal in gestrekte draf en na Broekerhaven kom ik inderdaad het bewuste bord tegen wit met een rode rand, meteen naar beneden om via Venhuizen en Hem weer richting huis te gaan, uiteraard met wat dorpjes tussen de grotere door kwam ik weer richting Wervershoof. Nog even bij de “zwaaipaal” kijken want daar liggen weer nieuwe onderdelen die straks omhoog moeten. Mensen nog aan toe wat is het allemaal groot, het zal ook wel moeten maar het is echt indrukwekkend, Ik stopte zoals gewoonlijk bij de hekken en borden die aangeven dat je niet verder mag. Toen ik een paar foto’s had gemaakt op afstand en had vastgesteld dat de trekker die daar rond reed met een freesbak erachter maar een “lullig” klein dinkytoys was vergeleken bij “De Ambtenaar” zag ik ondertussen verschillende fietsers enz. doorrijden tot aan de plek waar alles gebeurde, dus ik ook maar brutaal even verder gereden. Dan wordt het pas echt kolossaal, de “kop” en de “kont” waar de wieken straks aan worden bevestigd worden beneden alvast geprepareerd en als je dan ziet dat er mensen op ladders binnenin aan het werk zijn dan zie je pas hoe groot alles is. Naar huis fietsen vanaf “De Ambtenaar” aan de Zuiderdijkweg in de Wieringermeer is amper 10 km en maakte het totaal voor vandaag toch nog 78 km heerlijke kilometers.

2 opmerkingen:

rob, nieuwegein zei

Dat is toch pure horizonvervuiling id kop van N-H. Wat een idioot groot ding.

Unknown zei

ha ha, mijn familie, allemaal molenaars vinden het bezwaar maken tegen molens uiteraard je reinste onzin. De energie van de wind is minder milieuvervuilend, en je kunt ook wel ageren tegen het last wat je hebt van het geluid van de koekkoek om maar eens een voorbeeld te noemen. Ook geen enkele reden om zoiets te verbieden. Kortom, prachtig mooi!
(en nee, mijn familie heeft nooit last gehad van "slagschaduw" van windmolens, net zoals het slaan van de klok heb je daar geen enkele stress of andere hinder van)
Gr. Jack Dekker, kleinzoon van een molenaar uit een aantal molenaarsgeneraties.