21 mei 2013

Is dit een vorm van verslaving ?





Ik zou haast zeggen, laten we het maar niet over het weer hebben, maar je komt er gewoon niet onderuit. Ik had me al voorgenomen dat fietsen er deze week niet in zal zitten, misschien een kort ritje maar de vooruitzichten spreken voor zich. Maar vanmiddag kon ik me al niet beheersen en ben mezelf gaan zien als een verslaafde, effe een klein stukkie, al ben ik maar even in beweging was het idee. Nou ik ben inderdaad in beweging geweest en daar is het dan ongeveer bij gebleven, toen ik na lang overwegen in het andere pak ging was het droog dus meteen gaan en na 5 km kwam ik gelukkig bij de Westfriesevaart waar 3 viaducten naast elkaar liggen en kon ik onder droge omstandigheden de kap achter de stoel vandaan nemen en zo met de “deksel” erop weer richting Middenmeer fietsen, het regende me op dat moment veel te hard. Langs de Cultuurweg weer naar huis en bij de brug onder de Alkmaarseweg stoppen omdat het ondertussen weer droog was en de kap weer achter de stoel kon worden geplaatst. Onder, en bij de beide viaducten, heb ik nog wel even een foto gemaakt en kan ik die erbij “plakken”, nog nooit was een rondje zo kort slechts 12,7 km, zielig maar waar, ik vond het nog leuk ook.

5 opmerkingen:

marcel beekmans zei

dat was een lange rit pé

De Bobslee zei

Hallo Pé,

Dat klinkt wel als een verslaving ja, maar wel een gezonde. Maar 12,7 km is eigenlijk nauwelijks de moeite van het verkleden waard.
Nou ja, misschien morgen beter?

Groeten, Adri.

rob, nieuwegein zei

Je lichaam vraagt er gewoon om.

Magic Bullet zei

Haha, prachtig toch? Ik moet voor woonwerk verkeer (2x19km), nix te kiezen, en inmiddels maakt stromende regen me helemaal niets meer uit. Weer of geen weer, ik stap lachend in. Heerlijk, die paar verkoelende spatten in mijn gezicht en verder lekker droog.

Hans Verbeek zei

Ja het kan een verslaving zijn. Dit soort korte stukjes niet, maar sporten kan verslavend zijn. Veel sporters zijn verslaafd aan endorfine. Zie De Nederlandse Wikipediapagina erover en de engelse wikipediapagina erover (die is een stuk uitgebreider.

Het is wel de gezondste verslaving die je kunt hebben