17 februari 2014

Misschien een brug voor hele kleine fietsjes






Als je maar wil dan is het alle dagen mogelijk om een ritje te maken, zo denk ik er over en zodoende kwam ik vandaag ook weer heerlijk fris van stal en net zo fris en voldaan weer thuis. Het weer was nou niet direct aantrekkelijk met zon en weet ik wat allemaal nog meer maar dat die wind weg was dat is op zich al een traktatie. Het lag in de bedoeling om even op en neer te gaan naar Tiny om iets aan te brengen wat soms wel makkelijk is als je er mee bezig bent. Op de heenreis had ik het idee dat ik voor de wind had maar de enkele golfjes in de sloten en vaarten gaven aan dat dit tegen wind in was, het was niet te merken. Maar ja wat denk je, een heel weekend op “krachten” komen en dan weer in zo’n gestroomlijnde “snoek” jezelf een weg banen door en over de Noord-Hollandse wegen en dijken, goh wat een pracht, ook zonder zon. Tiny had de koffie al klaar en dat gaat er altijd in net als later een broodje met warme melk, ja eerlijk is eerlijk, ik wordt verzorgd tot en met. Tiny gaat na de middag naar de tennisbaan en ik neem de weg weer terug naar huis en ga dan deze keer richting Middenbeemster en later, in het begin van De Rijp, meteen rechtsaf naar Schermerhorn via het Oostdijkje dan een stuk slecht begaanbaar(wat mij niet vreemd was) en overgaand in Groeneweg, de weg oversteken en door Schermerhorn naar Avenhorn langs de Oostmijzerdijk. Op het stuk slecht begaanbaar stop ik om een paar foto’s te maken van de vele wilde eenden en ganzen die hier verblijven. Op de Oostmijzerdijk stop ik ook even bij één van de nieuwe bruggen, ze lijken mij niet geschikt voor fietsers. Bij navraag aan een juist passerende man met twee honden kreeg ik op mijn vraag of ze t.z.t. geschikt zouden zijn voor fietsers als antwoord, “Misschien voor hele kleine fietsjes” dat zegt genoeg denk ik. Het laatste stukje gaat weer over de min of meer vaste route en zo kom ik langs de Gouwe waar zaterdagavond een boerderij is afgebrand waar slechts een paar fotoboeken konden worden gered, triest als zoiets je overkomt. Als ik thuis ben staat de teller voor vandaag op 87 km, laten we zeggen net mooi om weer te proeven van dit soort ontspanning. 

P.S.
Ik las net een reactie op mijn vorige verslagje van Theo (BrandweerQuest) m.b.t. spam via mijn blog, ik heb het aangepast omdat ik zelf ook af en toe van dezelfde idioot berichten krijg met gelijke inhoud,die ik zodra ik zie dat het van een voor mij onbekend persoon is weg klik en als ongewenst aanmerk.Ik hoop dat het helpt.

2 opmerkingen:

Kees Schouten zei

In het NHD stond afgelopen zaterdag dat de bruggen onderdeel uitmaken van nieuwe wandelroutes.

Kees

Anoniem zei

Hé, ik ben vandaag super opgewonden. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van LAPO M-F hadden gekregen en toen besloot ik een aanvraag in te dienen op basis van populaire aanbevelingen en pas een paar uur geleden bevestigde ik een totaalbedrag van 50.000 euro op mijn rekening. Dit is echt geweldig nieuws en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com